Bezglutenowe placuszki amarantusowe z bananem

4.48 (159 ocen)

  • 20 min

Przedstawiam zatem najprostszą opcję - pyszne, pożywne racuszki/placuszki (jak zwał, tak zwał) z amarantusa ekspandowanego z dodatkiem banana.Poza walorami odżywczymi , największą zaletą "zboża XXI w." jest fakt, że nie zawiera glutenu.Idealnym dodatkiem do placuszków jest przecier z jabłek i mang

  • 20 min

Składniki:

  • 1 banan
    1 jajko
    8 łyżek amarantusa ekspandowanego
    3 łyżki mąki kukurydzianej
    mus jabłkowy, mus z mango
    tłuszcz do smażenia (najlepiej olej kokosowy)
Wystaw ocenę:

4.48 (159 ocen)

Zobacz również:

Desery

Bezglutenowe placuszki amarantusowe z bananem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Banana, jajko, amarantus i mąkę zblendować na gładką masę.
    Smażyć na niewielkim ogniu,na brązowo.
    Podawać z musem.
    Smacznego!

Porady

proporcje na 5 sztuk

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować