Bezglutenowe placki cukiniowo-ogórkowe

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszne i aromatyczne placki wytrawne o smaku cukiniowo-ogórkowym. Takie połączenie smaków jest bardzo smaczne. Polecam na obiad.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 130 g ogórków świeżych
    150 g młodej cukinii
    1 jajko
    1 płaska łyżeczka soli i pieprzu
    2 łyżki mąki kukurydzianej
    olej do smażenia

Bezglutenowe placki cukiniowo-ogórkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki i cukinię myjemy oraz osuszamy. Ścieramy je na tarce o dużych oczkach i odciskamy z nadmiaru płynu, przekładamy starte warzywa do miski. Dodajemy do nich jajko, przyprawy oraz mąkę i mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej i nakładamy nieduże porcje ciasta na placki. Smażymy z obu stron na małym ogniu na rumiany kolor.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy