Bezglutenowe placki cukiniowo-ogórkowe

  • wyświetlono: 33 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Zapraszam na pyszne i aromatyczne placki wytrawne o smaku cukiniowo-ogórkowym. Takie połączenie smaków jest bardzo smaczne. Polecam na obiad.

WIN_20170302_191418 (2)
  • 2 porcje
  • Łatwy

Składniki

130 g ogórków świeżych
150 g młodej cukinii
1 jajko
1 płaska łyżeczka soli i pieprzu
2 łyżki mąki kukurydzianej
olej do smażenia

Sposób przygotowania przepisu:

Bezglutenowe placki cukiniowo-ogórkowe

  • 1. Ogórki i cukinię myjemy oraz osuszamy. Ścieramy je na tarce o dużych oczkach i odciskamy z nadmiaru płynu, przekładamy starte warzywa do miski. Dodajemy do nich jajko, przyprawy oraz mąkę i mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej i nakładamy nieduże porcje ciasta na placki. Smażymy z obu stron na małym ogniu na rumiany kolor.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

plackiOgórkiCukiniaplacuszkitania kuchniabez glutenuplacki wytrawne

Komentarze

Podobne przepisy

Placki cukiniowo-jaglane

Dodane przez: slodkokwasnakuchnia

Placki cukiniowo-jaglane

Zapraszam na pyszne placuszki cukiniowo-jaglane...

Cukiniowe placki po węgiersku

Dodane przez: czarrna

Cukiniowe placki po węgiersku

Tata przyniósł z ogrodu wielką...

Placki cukiniowe z czarnuszką

Dodane przez: mariwanna

Placki cukiniowe z czarnuszką

Klasyczne placuszki cukiniowe,...

Placki cukiniowo-ziemniaczane z fetą

Dodane przez: 2milutka

Placki cukiniowo-ziemniaczane z fetą

Zdrowe i smaczne placki z tartej...

Delikatne placki ogórkowe

Dodane przez: Lolcz

Delikatne placki ogórkowe

Przepis powstał po tym, jak została...

Placki ziemniaczano-ogórkowe

Dodane przez: JustKuchcik

Placki ziemniaczano-ogórkowe

Placki z gotowanych ziemniaków...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE