BEZGLUTENOWE PANCAKES MARCHEWKOWE Z OWOCAMI LEŚNYMI

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Tym razem zapraszam na pyszne bezglutenowe i bezlaktozowe pancakes z owocami!

Ja zajadałam je z jeżynami, Wy śmiało możecie dodać swoje ulubione.

Pancakes są delikatne, lekkie i niesamowicie smaczne.

Są świetnym pomysłem zarowno na leniwe śniadanie, słodki obiad albo podwieczorek.

Posmakują zarówno dzieciom jak i dorosłym i z całą pewnością będą się po nich oblizywać rownież ci, którzy na diecie bezglutenowej wcale nie są.

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    ( ok. 15 szt )

    * mąka ryżowa – 140 g
    * duże jajko – 1 szt
    * mała marchew – 1 szt
    * mleko bezlaktozowe – 400 ml
    * cukier trzcinowy – 2 łyżki
    * sól – 1 szczypta
    * olej kokosowy do smażenia

    DODATKOWO:

    owoce leśne / jeżyny + cukier do karmelizowania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pancakes Racuchy Naleśniki

Bezglutenowe pancakes marchewkowe z owocami leśnymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Marchew, mąkę, mleko, cukier oraz szczyptę soli umieszczamy w blenderze -i dokładnie ze sobą miksujemy ( ciasto ma mieć konsystencję taką samą jak klasyczne ciasto naleśnikowe – w razie potrzeby dosypujemy mąkę ).

    Smażymy niewielkie placuszki na patelni natłuszczonej olejem kokosowym ( natłuszczamy delikatnie przed każdą porcją placuszków ).

    Podajemy na gorąco ze smażonymi z cukrem jeżynami na gorąco.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jeżyny Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować