Bezglutenowe pączki bananowe

4.5 (182 ocen)

  • 20 min

Bardzo smaczne pączki – nie tylko na święta czy tłusty czwartek. Szybciutkie w wykonaniu i bardzo mało pracochłonne.

  • 20 min

Składniki:


  • 3 jajka
    2 szklanki mąki bezglutenowej
    250g twarogu
    1 banan ( ja dałam kilka łyżek musu)
    odrobina soku z cytryny
    3 opakowania cukru waniliowego
    2 dag droższy świeżych
    łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia
    olej do smażenia
    cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Zobacz również:

Desery

Bezglutenowe pączki bananowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przed przystąpieniem do przygotowywania masy wlewam do garnka olej i załączam żeby już się grzał. Drożdże kruszymy, dodajemy cukier waniliowy i łyżkę cieplej wody lub mleka – rozpuszczamy.
  • 2. W osobnym naczyniu ubijamy jajka na pulchną masę, dodajemy twaróg cięgle miksując, mikser ustawiamy na najniższe obroty i pomału wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
  • 3. Dodajemy banana pokrojonego bardzo drobno, lub przeblenderowanego – lub jak w moim przypadku mus, kilka kropli soku z cytryny. Tak przygotowana masa jest już gotowa, teraz bierzemy dwie małe łyżeczki i nakładamy na gorący olej w miarę równe kleksy ciasta.

Porady

Aby nie spalić pączków należy je przewracać na drugą stronę po około 50sekundach - powinny być już zarumienione.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować