Bezglutenowe mufinki

0 (0 ocen)

Zdrowe, pyszne i idealne dla osób, które nie tolerują glutenu.

Składniki:

  • 2 szkl mąki kukurydzianej
    1/3 szkl mąki ziemniaczanej
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    3/4 szkl cukru
    1 cukier wanilinowy
    2 jajka
    1 szklanka mleka
    3/4 szklanki oleju
    1 łyżka kakao
    dowolne owoce

Bezglutenowe mufinki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Suche składniki łączymy ze sobą. Do miski wbijamy jajka i wlewamy mleko, wszystko razem roztrzepujemy trzepaczką, dolewamy olej i wsypujemy suche składniki. Wszystko dokładnie mieszamy ze sobą łyżką, Na końcu dodajemy owoce, delikatnie mieszamy i przekładamy ciasto do foremek. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 30-35 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy