Bezglutenowe kulki daktylowo-bakaliowe

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Zapraszam na te pyszne i zdrowe słodycze. Słodzone jedynie daktylami. Polecam

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 1 szkl suszonych daktyli
    75 g orzechów nerkowca
    3 garście orzechów włoskich
    2 garście wiórków kokosowych+ do obtoczenia
    1 łyżka oleju kokosowego rozpuszczonego
    1 łyżka płatków jaglanych błyskawicznych
    1 łyżka ziaren sezamu

Bezglutenowe kulki daktylowo-bakaliowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Daktyle zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na godzinę a następnie odlewamy wodę i miksujemy je na gładką masę. Orzechy nerkowca, i włoskie blendujemy na proszek i dodajemy do daktyli. Następnie dodajemy wiórki kokosowe, płatki jaglane, sezam i olej kokosowy.Dokładnie mieszamy masę a następnie formujemy z niej kulki wielkości orzecha włoskiego. Każdą kulkę obtaczamy w wiórkach kokosowych. Gotowe kulki przechowujemy w lodówce.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy