Bezglutenowe jogurtowe babeczki ze śliwką

4.49 (146 ocen)

  • 35 min

Babeczki ładnie rosną, pięknie pachną, są soczyste, mięciutkie i idealne na szybką przekąskę lub śniadanie. Z podanego przepisu wychodzi 12 dużych babeczek.

  • 35 min

Składniki:

  • 3 duże jaja
    1/2 szklanki brązowego cukru
    1 szklanka mąki bezglutenowej (koncentratu do biszkoptu) lub zwykłej pszennej
    1/2 szklanki mąki kukurydzianej
    1 mały jogurt naturalny
    1/2 szklanki oleju rzepakowego
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    szczypta cynamonu

    6 dużych śliwek
Wystaw ocenę:

4.49 (146 ocen)

Bezglutenowe jogurtowe babeczki ze śliwką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka z cukrem ucieramy na puszystą masę.
  • 2. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia
  • 3. Wszystkie składniki łączymy ze sobą. Przelewamy do papilotek na muffinki. Na środku każdej babeczki kładziemy połówkę śliwki. (Zamiast połówki śliwki można użyć kilku mniejszych kawałeczków.)
  • 4. Babeczki wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy 18 minut w temperaturze 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować