Babeczki ładnie rosną, pięknie pachną, są soczyste, mięciutkie i idealne na szybką przekąskę lub śniadanie. Z podanego przepisu wychodzi 12 dużych babeczek.
35 min
Składniki:
3 duże jaja
1/2 szklanki brązowego cukru
1 szklanka mąki bezglutenowej (koncentratu do biszkoptu) lub zwykłej pszennej
1/2 szklanki mąki kukurydzianej
1 mały jogurt naturalny
1/2 szklanki oleju rzepakowego
1 łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta cynamonu
Bezglutenowe jogurtowe babeczki ze śliwką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka z cukrem ucieramy na puszystą masę.
2.Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia
3.Wszystkie składniki łączymy ze sobą. Przelewamy do papilotek na muffinki. Na środku każdej babeczki kładziemy połówkę śliwki. (Zamiast połówki śliwki można użyć kilku mniejszych kawałeczków.)
4.Babeczki wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy 18 minut w temperaturze 180 stopni.
Komentarze