Bezglutenowe gofry z syropem klonowym i owocami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Po prostu palce lizać - nie tylko dla osób na diecie bezglutenowej.

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 jajka
    1/3 szklanki cukru
    1/3 szklanki oleju
    350 ml mleka
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    200 g mąki gryczanej
    100 g mąki ryżowej
    100 g mąki ziemniaczanej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Gofry Syropy

Bezglutenowe gofry z syropem klonowym i owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Miksujemy jaja z cukrem. Dodajemy na przemian resztę składników.
  • 2. Lekko natłuszczamy gofrownicę. Wylewamy porcję ciasta i pieczemy. Wyciagamy na kratkę.
  • 3. Polewamy gofry syropem klonowym i dekorujemy świezymi owocami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Owoce Syrop klonowy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować