Bezglutenowe gofry z jabłkami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smakowite, delikatne i bardzo aromatyczne gofry z tartymi jabłkami. Gofry jabłkowe są szybkie i proste w przygotowaniu. Polecam na słodkie śniadanie czy podwieczorek.

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 średnie jabłka
    1 jajko
    140 g serka homogenizowanego waniliowego
    1 cukier waniliowy
    1 łyżka cukru
    1 łyżka oleju/oliwy
    1 łyżeczka proszku do pieczenia bez glutenu
    1/2 szkl mąki kukurydzianej
    szczypta cynamonu

Bezglutenowe gofry z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka myjemy, obieramy ze skórek i ścieramy na jarzynowej tarce oraz przekładamy do miski. Do startych jabłek dodajemy wszystkie pozostałe składniki i mieszamy do połączenia się składników. Rozgrzewamy gofrownicę i nakładamy porcję ciasta. Pieczemy gofry na złocisty kolor. Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy