Bezglutenowe ciasto z mąki gryczanej z jabłkami i orzechami

4.43 (183 ocen)

  • 50 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Lato zbliża się dużymi krokami, czas zacząć dbać o linię :) pomyślałam, że przetestuję bezglutenową mąkę gryczaną... wyszło pysznie, wilgotne dzięki jabłkom, słodkie i pachnące za sprawą cynamonu...
co dla nas kobiet najważniejsze...szybkie i proste a zdrowe :)

  • 50 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -1 szklanka* mąki gryczanej
    - pół szklanki cukru trzcinowego (można dać ksylolit)
    - pół szklanki pokrojonych orzechów włoskich
    - mała łyżeczka sody oczyszczonej
    - mała łyżeczka cynamonu
    - 2 duże jabłka pokrojone w kosteczkę
    - pół szklanki oleju (u mnie ryżowy)
    - 2 duże jajka
    *szklanka 200ml
Wystaw ocenę:

4.43 (183 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Bezy

Bezglutenowe ciasto z mąki gryczanej z jabłkami i orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • wymieszane skladniki 1. Sposób wykonania:
    Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, piekarnik nagrzewamy do 170 stopni,
    Mąkę, cukier, orzechy, sodę i cynamon mieszamy,
    w drugiej misce mieszamy olej i jajka,
    łączymy obie mieszanki delikatnie i tylko do połączenia składników, dodajemy jabłka, mieszamy i wykładamy na blaszkę,
  • przed pieczeniem 2. wstawiamy do piekarnika, pieczemy 30-35 minut do "suchego patyczka".
  • upieczone ciasto 3. Smacznego :)

Porady

Więcej zdjęć na moim blogu http://wypiekirene.blogspot.com/2019/03/bezglutenowe-ciasto-z-maki-gryczanej-z.html

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Mąka gryczana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować