BEZGLUTENOWE CIASTO Z DYNIĄ I JABŁKAMI

4.5 (149 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 5 osób

Banalne w przygotowaniu, zdrowe, niezwykle aromatyczne i przepyszne.

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • Składniki:(okrągła blaszka 17cm)
    -3 jajka M
    -1 i 1/4 szklanki mąki ryżowej
    -60g potartej dyni hokkaido
    -60g jabłka pokrojonego w kostkę
    -150ml oleju kokosowego rozpuszczonego i ostudzonego
    -pół łyżeczki cynamonu
    -1,5 łyżki mąki ziemniaczanej
    -pół łyżki karobu
    -70ml mleczka kokosowego
    -1/3 szklanki cukru kokosowego
    -1 łyżeczka proszku do pieczenia
    -1/3 łyżeczki sody
    polewa:
    -1 łyżka karobu
    -1 łyżka cukru kokosowego
    -1 łyżeczka oleju kokosowego
    -2 łyżki mleczka kokosowego

    dodatkowo:
    -garść orzechów laskowych
Wystaw ocenę:

4.5 (149 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Bezglutenowe ciasto z dynią i jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sposób przygotowaniaciasto
    -suche składniki mieszamy ze sobą
    -jajka z dodatkiem cukru kokosowego miksujemy na puch
    -naprzemiennie dodajemy olej kokosowy, mleczko kokosowe oraz suche składniki cały czas miksując na małych obrotach
    -dodajemy dynię oraz jabłka i całość dokładnie mieszamy
    -spód blaszki wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy masę
    -pieczemy 45 minut
    -wyjmujemy z piekarnika i studzimy
    polewa:
    -wszystkie składniki przekładamy do garnuszka i gotujemy przez kilka minut
    -odstawiamy do przestudzenia
    -polewamy ciasto
    -posypujemy potłuczonymi orzechami
    Ciasta nie należy przechowywać w lodówce, gdyż stwardnieje
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia Jabłka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować