Bezglutenowe ciasto z czekoladą i nutą kawy

0 (0 ocen)

Do kawy najlepsze ciasto z nutą kawy :) Pysznie czekoladowe z małym owocowym akcentem. Z niewielką ilością cukru i bezglutenowe, polecam :)

Składniki:


  • 180 g mąki gryczanej
    40 g cukru dark muskovado
    3 łyżki surowego kakao
    łyżeczka sody
    łyżeczka proszku do pieczenia
    240 g maślanki
    0/5 szklanki oleju
    jajko

    kilka malin (poza sezonem mrożonych)
    50 g czekolady kawowej

Bezglutenowe ciasto z czekoladą i nutą kawy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W jednej misce mieszamy składniki płynne a w drugiej suche. Łączymy je se sobą.

    Czekoladę drobno siekamy i również dodajemy do ciasta.

    Przelewamy je do formy o średnicy ok. 21 cm.

    Na wierzchu układamy maliny.

    Ciasto pieczemy około 30 minut (do suchego patyczka) w temperaturze 180 stopni.

    Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy