BEZGLUTENOWE CIASTO JOGURTOWE Z TRUSKAWKAMI

4.47 (148 ocen)

  • 60 min
  • Dla 5 osób

Błyskawiczne w przygotowaniu, dziecinnie proste ciasto jogurtowe, które wyjdzie każdemu!
Jest puszyste, miękkie, lekko wilgotne i niesamowicie smaczne

  • 60 min
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • -4 małe jajka
    -1 szklanka jogurtu greckiego
    -1 szklanka mąki ryżowej
    -1 szklanka mąki owsianej bezglutenowej
    -pół szklanki lub 3/4 szklanki ksylitolu
    -40g budyniu śmietankowego proszku bez cukru/mąki ziemniaczanej/mąki z tapioki
    -2 łyżeczki proszku do pieczenia BIO
    -pół łyżeczki sody oczyszczonej
    -1 łyżka soku z cytryny
    -garść truskawek-1 łyżka otartej cytryny (wcześniej sparzyć)
Wystaw ocenę:

4.47 (148 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Bezglutenowe ciasto jogurtowe z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. (blaszka o wymiarach 21x19)
    -suche składniki mieszamy ze sobą
    -jajka miksujemy z cukrem na puch, dodajemy jogurt dalej miksujemy
    -dodajemy resztę składników i całość ponownie miksujemy
    -blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, przekładamy masę i układamy pokrojone truskawki
    -piekarnik rozgrzewamy do 180C
    -pieczemy 45minut
    -wyjmujemy i studzimy na kratce
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować