Bezglutenowe ciasteczka orzechowe

  • wyświetlono: 622 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Pyszne i szybkie w wykonaniu, nie trzeba być tytanem wypieków aby je zrobić!

peggi
  • 30min

Składniki

Na około 24 sztuki:
300 g masła orzechowego (bez dodatku soli i cukru)
3/4 szklanki cukru trzcinowego Demerara
1 jajo
szczypta soli himalajskiej
cukier puder do posypania (opcjonalnie)

Sposób przygotowania przepisu:

Bezglutenowe ciasteczka orzechowe

  • 1. Wszystkie składniki miksujemy do momentu uzyskania konsystencji mokrego piasku. Następnie wyrabiamy ciasto dłonią do całkowitego połączenia się.
  • 2. Formujemy kulki o średnicy około 2,5 cm i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Lekko spłaszczamy dłonią, wykonujemy wzorek przy pomocy widelca.
  • 3. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 7-10 minut. Studzimy na kratce.

Porady

Ciasteczka są mega kruche, dlatego należy z nimi ostrożnie postępować zwłaszcza przed wystudzeniem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w_kilka_chwilslodkie_zyciezdrowie_na_talerzudania_dla_urodyciasteczkakruche ciastkamasło orzechowebez glutenu

Komentarze

Podobne przepisy

image-12t03ea

Dodane przez: Dafne

Bezglutenowe ciasteczka „UFO”

Ciasteczka o wdzięcznej nazwie...

Ciasteczka bezglutenowe...

Dodane przez: elapolo

Bezglutenowe ciasteczka gwiazdki

Dla osób nie tolerujących glutenu....

Ciastka orzechowe

Dodane przez: Amoniaq

Ciasteczka orzechowe - księżyce

Przepis znalazłam jeszcze jako...

image-295d5yv

Dodane przez: wwwilovebakepl

Basler Brunsli - ciasteczka korzenne (bezglutenowe)

Szwajcarskie czekoladowo-migdałowe...

Ciasteczka orzechowe

Dodane przez: slodkokwasnakuchnia

Ciasteczka orzechowe

Zapraszam na ciasteczka orzechowe...

image-0mthu5v

Dodane przez: kaskag

ciasteczka kruche z amarantusem bezglutenowe

Pyszne kruche ciasteczka ze zdorwym...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE