Bezglutenowe babeczki gryczane z karobem i kiwi

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszne bezglutenowe babeczki. Przygotowane na mące gryczanej z dodatkiem karobu i erytrolu oraz kiwi. Polecam.

  • 50 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 jajka
    1/2 szkl erytrolu
    3/4 szkl mąki gryczanej
    1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia
    4 łyżki oleju
    2 szt kiwi +1 łyżka mąki gryczanej
    2 łyżki karobu
    silikonowe foremki na babeczki
    2 łyżki zmielonego na puder erytrolu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Bezglutenowe babeczki gryczane z karobem i kiwi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ubijamy z erytrolem na puszystą masę. Wsypujemy karob, mąkę gryczną, proszek do pieczenia i wlewamy olej, miksujemy do połączenia się składników.
    Kiwi obieramy i kroimy w kostkę, przekładamy do miseczki i dodajemy 1 łyżkę mąki gryczanej, mieszamy. Dokładamy do ciasta i mieszamy.
    Ciasto przekładamy do silikonowych foremek i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut.
    Upieczone babeczki studzimy i posypujemy pudrem z erytrolu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Karob Kiwi Mąka gryczana Olej

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować