BEZGLUTENOWA BABKA Z WIŚNIAMI

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

lekka, dietetyczna i bezglutenowa

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -4 jajka M
    -50ml rozpuszczonego oleju kokosowego
    -100g mąki ryżowej
    -100g mąki owsianej
    -pół szklanki śmietanki kokosowej (można zastąpić jogurtem/kefirem)
    -pół szklanki cukru kokosowego(można zastąpić ksylitolem/eytrolem)
    -40g budyniu waniliowego w proszku bez cukru/mąki ziemniaczanej/mąki z tapioki
    -1 łyżeczka proszku do pieczenia BIO
    -pół łyżeczki sody oczyszczonej
    -1 łyżka soku z cytryny
    -garść mrożonych wiśni bez pestek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Babki

Bezglutenowa babka z wiśniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • BEZGLUTENOWA BABKA Z WIŚNIAMI 1. (blaszka 23x9)
    -jajka miksujemy z cukrem na puch, dodajemy olej oraz śmietankę kokosową i dalej miksujemy
    -dodajemy resztę składników i całość ponownie miksujemy
    -blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, przekładamy masę i układamy wiśnie
    -piekarnik rozgrzewamy do 180C
    -pieczemy 45minut
    -wyjmujemy i studzimy na kratce

Porady

Cukier kokosowy możesz zamienić na ksylitol

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wiśnie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować