Beza z owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka ubijamy na sztywną pianę. Cukier mieszamy z mąką ziemniaczaną i cały czas ubijając dodajemy po łyżce cukier. Białka ubijamy, aż do momentu rozpuszczenia się cukru, a masa będzie szklista. Na papierze do pieczenia rysujemy koło na które delikatnie wykładamy naszą bezę. Piekarnik nagrzewamy do 180C. Bezę wkładamy do nagrzanego piekarnika, a następnie zmniejszamy temperaturę do 120C i suszymy 2,5 godz.
Krem: Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Następnie powoli wlewamy żelatynę rozpuszczoną w 1/4 szklanki gorącej wody. Nadal ubijając powoli dodajemy serek. Gotowy krem wykładamy na bezę i dekorujemy ulubionymi owocami w moim przypadku jagody z truskawkami. Smacznego
Komentarze