Beza z musem brzoskwiniowym

0 (0 ocen)

  • 3 godz. 40 min

Mini torcik powstał szybko z tego co miałam w domu. Świeże maliny dostałam od rodziny więc szkoda by było ich nie wykorzystać.

  • 3 godz. 40 min

Składniki:


  • beza:
    3 białka
    175 g cukier kryształ
    1 łyżka mąki ziemniaczanej
    1 łyżeczka octu


    450 ml śmietany kremówki
    barwnik żółty
    1 łyżka cukru płaska
    1/2 szklanka malin
    2 łyżki borówek
    3 brzoskwinie
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Torty Desery Beza

Beza z musem brzoskwiniowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • blat bezy upieczony 1.
    Białka ubijam na sztywno na najwyższych obrotach , dodaję cukier etapami i dalej ubijam aż zrobi się beza lśniąca,. Na końcu dodaję mąkę ziemniaczaną i dalej ubijam.
    Z białego bristolu wycięłam obręcz o średnicy 21 cm. Ułożyłam ją na papierze do pieczenia. Białko przełożyłam do szprycy i wyciskałam na papier w obręczy dookoła i w środku. Beze piekłam pierwsze 10 minut temp 120 stopni, potem 90 stopni około 3 godzin termoobieg. Moja rodzina nie lubi klejącej bezy więc mocno ją wysuszyłam. Polecam piec kilka blatów ja tak zrobiłam.

  • brzoskwinie do musu 2. Dwie brzoskwinie obieram ze skórki, kroje w kostkę i przekładam do rondelka. Dodaję łyżeczkę cukru, wlewam 5 łyżek wody i duszę na wolnym ogniu aż owoce zmiękną. Jak przestygną miksuję blenderem.
  • krem do bezy 3.
    Śmietanę kremówkę schłodzoną, ubijam mikserem, dodaję cukier, pod koniec ubijania dodaję fix i barwnik żółty. Śmietanę przekładam do szprycy i dekoruję torcik. Układam owoce, polewam musem brzoskwiniowym.

Porady

za jednym pieczeniem i prądem polecam upiec kilka blatów

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Borówki amerykańskie Brzoskwinie Maliny

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować