BEZA Z MASCARPONE

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Idealna na każdą okazję

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • BEZA:
    4 białka,
    szczypta soli,
    drobny cukier 200g,
    1 łyżeczka soku z cytryny,
    skrobia ziemniaczana 1 czubata łyżeczka. KREM :
    serek mascarpone 250g,
    1 łyżka masy krówkowej,
    śmietanka 30% 200 ml.
    Owoce około 0,5 kg
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Beza z mascarpone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Beza 1. Białka ubij ze szczyptą soli, stopniowo dodawaj cukier, aż piana będzie błyszcząca. Na końcu dodaj sok z cytryny i skrobie zmiksuj ok 2 min. Wyłóż pianę na papier ułożony na blaszce piecz 5 min w 180st, zmniejsz temp. Do 140 i piecz 50 min. Wyłącz piekarnik pozostaw beze na 5 min, uchyl drzwiczki i susz ja cała noc. Mascarpone wymieszaj z masą krowkową. Śmietanę ubij wymieszaj z serkiem. Masą wypełnij środek bezy obłóż owocami SMACZNEGO

Porady

Ubitą śmietanę dodajemy do serka zmieszanego z krkowka nigdy odwrotnie śmietanka będzie bardzo puszysta nie opadnie

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować