BEZA – PRZEPIS PODSTAWOWY

4.5 (174 ocen)

  • 2 godz.

Jeśli zna się dobry przepis na bezę to życie staje się piękniejsze! A ja dobry przepis mam! Tak przygotowaną bezę możemy wykorzystać do tortu dacquiose lub przygotować np z bitą śmietaną i truskawkami.

  • 2 godz.

Składniki:

  • - 4 białka
    - 20 dag cukru pudru
    - 1 łyżka cukru waniliowego

Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Zobacz również:

Desery

Beza – przepis podstawowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Z białek ubij pianę. Pod koniec ubijania dosyp cztery łyżki cukru pudru. Przerwij ubijanie, gdy piana będzie sztywna i lśniąca. Następnie mieszając powoli na najniższych obrotach miksera, wsyp do piany pozostały cukier puder i cukier waniliowy.
    2. Masę bezową przełóż do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz ok 2 godzin w temperaturze 140 stopni C. Pozostaw w uchylonym piekarniku do ostygnięcia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować