BEZA PAWŁOWA

0 (0 ocen)

  • 4 godz.
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Moja Beza. Ala Pavlowa. Prze pyszna.

  • 4 godz.
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • BEZA.

    Składniki:
    8 białek
    2 szklanki cukru.
    2 łyżeczki białego octu winnego.
    1 łyżka mąki ziemniaczanej.
    1 łyżeczka cukru waniliowego.

    Białka ubijać, aż się spienią, ale jeszcze nie ubiją. Dodawać po łyżce cukier wymieszany z cukrem waniliowym. Ciągle ubijać. Po dodaniu całego cukru ubijać do 10 minut. Dodać ocet i mąkę. Delikatnie mieszać. Po wymieszaniu ułożyć na papierze. Ja układam na papierze a papier na kratce. Okrąg średnica ok 23 do 25 cm. Piec termoobieg. 120 stopni 10 min i 100 stopni 2h 20min. Można dłużej. Po upieczeniu studzić w piekarniku.

    MASA:
    250g mascarpone,
    250 ml śmietanki 36%,
    łyżka cukru pudru.
    Schłodzony ser i śmietankę ubić razem na dużych obrotach. Po ubiciu dodać cukier. Schłodzić.

    MUS.
    2 owoce mango.
    Łyżka cukru.
    Sok z połowy cytryny.
    Owoce pokroić, dodać cukier, kilka łyżek wody. Dusić do miękkości. Dodać sok z cytryny. Zblenderować. Schłodzić. Można dodać do gorącego musu pół łyżeczki mąki ziemniaczanej. Zagotować. Schłodzić.

    Na gotową bezę nałożyć masę serową i mus (zimny).
    Przybrać dowolnymi owocami, listkami mięty.
    Podawać zaraz po nałożeniu masy. Po przekrojeniu beza lekko opada w dół.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Torty Beza

Beza pawłowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. BEZA.

    Składniki:
    8 białek
    2 szklanki cukru.
    2 łyżeczki białego octu winnego.
    1 łyżka mąki ziemniaczanej.
    1 łyżeczka cukru waniliowego.

    Białka ubijać, aż się spienią, ale jeszcze nie ubiją. Dodawać po łyżce cukier wymieszany z cukrem waniliowym. Ciągle ubijać. Po dodaniu całego cukru ubijać do 10 minut. Dodać ocet i mąkę. Delikatnie mieszać. Po wymieszaniu ułożyć na papierze. Ja układam na papierze a papier na kratce. Okrąg średnica ok 23 do 25 cm. Piec termoobieg. 120 stopni 10 min i 100 stopni 2h 20min. Można dłużej. Po upieczeniu studzić w piekarniku.

    MASA:
    250g mascarpone,
    250 ml śmietanki 36%,
    łyżka cukru pudru.
    Schłodzony ser i śmietankę ubić razem na dużych obrotach. Po ubiciu dodać cukier. Schłodzić.

    MUS.
    2 owoce mango.
    Łyżka cukru.
    Sok z połowy cytryny.
    Owoce pokroić, dodać cukier, kilka łyżek wody. Dusić do miękkości. Dodać sok z cytryny. Zblenderować. Schłodzić. Można dodać do gorącego musu pół łyżeczki mąki ziemniaczanej. Zagotować. Schłodzić.

    Na gotową bezę nałożyć masę serową i mus (zimny).
    Przybrać dowolnymi owocami, listkami mięty.
    Podawać zaraz po nałożeniu masy. Po przekrojeniu beza lekko opada w dół.

Porady

Bezę możemy przechowywać kilka dni w zamkniętym pudełku. Dekorujemy przed samym podaniem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować