Beza Pavlova z owocowymi darami lata

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Beza idealne połączenie słodkości śmietanki i serka mascarpone z owocami
Świetnie smakuje schłodzona na upalne dni
Znika w oka mgnieniu smakuje nawet tym bardzo wybrednym

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Beza:
    6 białek
    300 g drobnego cukru
    1 łyżka soku z cytryny
    1 łyżka mąki ziemniaczanej

    Krem:
    400 ml śmietanki kremówki
    250 g serka mascarpone
    400 g ulubionych owoców
    1 łyżka cukru pudru

Beza pavlova z owocowymi darami lata - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Białka ubijaj mikserem,pod koniec ubijania stopniowo dosypuj cukier,mąkę ziemniaczaną,sok z cytryny i szczyptę soli
    2.Ubite białka przełóż na blachę wyłożona papierem do pieczenia staraj się otrzymać forma okręgu.
    3.Piekarnik nastaw na 175 stopni,zaraz po włożeniu bezy zmniejsz na 150 stopni i piecz przez 90 min .Po tym czasie nie wyciągaj bezy,tylko pozostaw ja w piekarniku do całkowitego wystygnięcia.

    Krem
    1.Aby przygotować krem,ubij śmietankę,dodaj mascarpone,cukier waniliowy i cukier puder
    2.Na ostudzony spod bezowy wyłóż krem,całość udekoruj świeżymi owocami.


    SMACZNEGO

Komentarze

Podobne przepisy