Beza-orzechowa z bitą śmietaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.beza-Białka ubić ze szczyptą soli i cukrem.Dodać przesiany budyń i krótko zmiksować. Dodać orzechy i delikatnie wmieszać. Przełożyć na blaszkę(30x40), wyłożoną papierem do pieczenia.Suszyć w 150*ok.1 godz.lecz sprawdzać.Wyłożyć na deskę i zdjąć papier.
2.Po przestygnięciu przekroić placek na pół (30x20).
3.bita śmietana-Żelatynę rozpuścić z gorącą wodą i ostudzić do letniego.Schłodzoną śmietankę ubić z cukrem i fixem. Na koniec wlewać żelatynę i krótko zmiksować. Połowę wyłożyć na jedną bezę.
4.Przykryć drugą i posmarować resztą bitej śmietany.Dodatkowo zetrzeć gorzką czekoladę . Kroić na drugi dzień.
Komentarze