Bez czarny w soku własnym

5 (1 ocen)

  • 40 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

W taki sposób bez czarny robiła moja babcia. W zimę, każdy dostawał herbatę, posłodzoną z dodatkiem takich owoców. Mówiła przy tym: samo zdrowie, samo zdrowie.

  • 40 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 kg. owoców bzu czarnego
    Dodatkowo:
    słoiki
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Bez czarny w soku własnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Owoce po umyciu, umieszczam w garnku, mieszam i doprowadzam do zagotowania. Gotuje 30 minut, nakładam do słoiczków i pasteryzuję 20 minut. Odwracam do góry dnem. Gdy wystygną, wynoszę do spiżarni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czarny bez

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować