Bekonowo-jajeczne babeczki

0 (0 ocen)

  • 10 min

Bezglutenowe, pożywne śniadanie. Wygląda efektownie.

  • 10 min

Składniki:

  • • Bekon pokrojony w plastry
    • jajka - jedno duże na jedną babeczkę, lub 2 małe
    • tymianek
    • sól, pieprz

Bekonowo-jajeczne babeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. boczek podsmaż trochę (nie może być chrupiący). Jajka rozbij i wybełtaj z przyprawami. Nagrzej piekarnik do 180-200stopni. Foremki natłuść. Ułóż boczek na brzegach i zalej jajkami. Piecz ok 15-20 minut. Sprawdź po wyjęciu szpikulcem czy jajka się ścięły. Udekoruj świeżym tymiankiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy