Bazyliowo -pietruszkowe masło

  • wyświetlono: 554 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Masełko doskonale smakuje z świeżym pieczywem. Najczęściej jako dodatek do kanapki z tym masłem dodaje pomidora.Jest pyszne i kusi swym zielonym kolorkiem:).

Jaga85

Składniki

Składniki:
• 30 dag masła,
• Mały pęczek pietruszki,
• Spora garść świeżych listków bazylii,
• Sól, pieprz do smaku,
• 2 ząbki czosnku

Sposób przygotowania przepisu:

Bazyliowo -pietruszkowe masło

  • siekanie pietruskzi1. Pietruszkę oraz bazylię drobno siekamy. Przekładamy do garnuszka.
  • miksowanie pietruszki2. Dokładamy pokrojony czosnek i delikatnie miksujemy razem.
  • miksowanie masła z dodatkami 3. Miękkie masło ucieramy. Dokładamy do niego zmiksowane składniki i doprawiamy do smaku. Dokładnie miksujemy.
  • przełożenie do garnuszka4. Masło przekładamy do kubka. Schładzamy w lodówce do stężenia po czym wyjmujemy.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

bazyliapietruszkamasłododatek do pieczywa

Komentarze

Podobne przepisy

Pietruszkowe pesto

Dodane przez: kretka

Pietruszkowe pesto

Uwielbiam makarony z wszelkiego...

Filety z kurczaka w sosie z natki pietruszki

Dodane przez: aleksandra1981

Filet w sosie pietruszkowym

Tę potrawę zaczęłam gotować będąc...

Moskole z masełkiem czosnkowo-pietruszkowym i bryndzą

Dodane przez: Mienta

Moskole z masełkiem czosnkowo-pietruszkowym...

Banalnie proste a do tego naprawdę...

roladki z pietruszką

Dodane przez: beatkaa153

Pietruszkowe roladki

smaczne roladki z aromatyczną pietruszką

Pieczeń cielęca

Dodane przez: Ola1984

Pieczeń cielęca w maśle ziołowym

Cielęcina to jedno ze smaczniejszych...

Dorsz w sosie pietruszkowym

Dodane przez: Lipcowadziewczyna

Dorsz w sosie pietruszkowym

Filety dorsza w gęstym sosie pietruszkowym...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE