Bawarskie klopsiki drobiowe z chrzanem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Propozycja na smakowite, aromatyczne i wyraziste klopsiki przygotowywane w stylu bawarskim. Klopsiki są lekkie, a zarazem pożywane i bardzo sycące. Ich smak jest wyjątkowy, ponieważ łączą w sobie nutę słodkości ketchupu oraz nutę pikanterii - chrzanowej i paprykowej.

  • 30 min

Składniki:

  • - 500 g piersi z indyka
    - 2 spore łyżeczki chrzanu
    - 2 łyżki ketchupu
    - 1 cebula biała
    - 4 łyżki bułki tartej
    - 1 łyżka słodkiego sosu sojowego
    - 1 jajko

    PRZYPRAWY:
    - majeranek
    - papryka słodka
    - papryka ostra
    - czosnek granulowany
    - pieprz czarny
    - sól do smaku

    DODATKI:
    - olej rzepakowy (do smażenia)
    - bułka tarta (do panierki)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Klops

Bawarskie klopsiki drobiowe z chrzanem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1 1. Oczyszczoną pierś z indyka mielimy w maszynce do mięsa i dodajemy do niej chrzan, ketchup, jajko, sos sojowy, bułkę tartą (u mnie w wersji bezglutenowej) oraz przyprawy: majeranek, czosnek granulowany, słodką i ostrą paprykę, pieprz czarny i sól do smaku.
  • 2 2. Cebulkę kroimy w drobną kostkę, szklimy ją na oleju rzepakowym, studzimy i dodajemy do mięsa. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, nabieramy porcje masy, którą rolujemy i delikatnie spłaszczamy, formując klopsiki.
  • 3
3. Kotleciki smażymy na rozgrzanym oleju rzepakowym z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu odsączamy je z nadmiaru oleju na ręczniku papierowym i gotowe! :) Życzę smacznego! :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niemiecka Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować