Batony musli z jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jabłka ścieramy na tarce o grubych oczkach. Następnie dodajemy do nich pozostałe składniki i całość dokładnie mieszamy. Z powstałej masy formujemy prostokątne batony. Uformowane batony układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni C. Czas pieczenia zależy od grubości batonów. Z podanej ilości składników uformowałam 4 dość grube batony, więc piekły się przez około 40-45 minut. Im cieńsze batony zrobicie, tym czas ich pieczenia będzie krótszy. Najlepiej podczas pieczenia po prostu od czasu do czasu zaglądać do piekarnika i sprawdzać stan upieczenia batonów. Są gotowe gdy z obydwu stron mają złoty kolor, a w dotyku są dość twarde. Zamiast prostokątnych batonów można uformować również okrągłe ciasteczka.
Komentarze