Batony musli z jabłkiem

4.5 (167 ocen)

  • 50 min

Pyszne i sycące batony musli, a przy tym zdrowe, bo bez cukru i bez mąki! Z ulubionymi dodatkami będą idealne na drugie śniadanie :)

  • 50 min

Składniki:

  • 340 g startego jabłka
    120 g płatków owsianych
    20 g miodu
    60 g rodzynek
    20 g ziaren słonecznika
    20 g ziaren sezamu
Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Zobacz również:

Desery Batony

Batony musli z jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka ścieramy na tarce o grubych oczkach. Następnie dodajemy do nich pozostałe składniki i całość dokładnie mieszamy. Z powstałej masy formujemy prostokątne batony. Uformowane batony układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni C. Czas pieczenia zależy od grubości batonów. Z podanej ilości składników uformowałam 4 dość grube batony, więc piekły się przez około 40-45 minut. Im cieńsze batony zrobicie, tym czas ich pieczenia będzie krótszy. Najlepiej podczas pieczenia po prostu od czasu do czasu zaglądać do piekarnika i sprawdzać stan upieczenia batonów. Są gotowe gdy z obydwu stron mają złoty kolor, a w dotyku są dość twarde. Zamiast prostokątnych batonów można uformować również okrągłe ciasteczka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować