Batoniki śniadaniowe z orzechami i wafelkiem

0 (0 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Nie za słodkie, bardzo orzechowe, z czekoladową nutą - przesmaczne.

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mleko skondensowane słodzone (słodzone, pełnotłuste): 400 mililitrów
    - płatki owsiane: 250 gramów
    - orzeszki ziemne: 150 gramów
    - słonecznik łuskany: 50 gramów
    - wafelek (czekoladowy): 100 gramów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Orzeszki Śniadanie

Batoniki śniadaniowe z orzechami i wafelkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piekarnik rozgrzać do 130 stopni.
    Mleko podgrzać.
    W dużej misce wymieszać płatki, orzechy, słonecznik i pokrojony w mniejsze kawałki wafelek.
  • 2. Suche składniki zalać ciepłym mlekiem i dobrze wymieszać.
  • 3. Masę przełożyć do foremki (kwadratowa o boku 25 cm) wyłożonej papierem do pieczenia i piec przez około godzinę.
  • 4. Po 15-20 minutach od upieczenia pokroić na mniejsze kawałki i studzić na kratce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mleko Orzeszki ziemne Płatki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Piknik Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować