Batoniki musli z śliwką i migdałami

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Zdrowe słodycze istnieją... oto one :)

  • 15 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • skórka otarta z 2 cytryn
    50ml solu jabłkowego
    50g cukru
    dwie łyżki miodu
    20g masła
    2 szklanki płatków owsianych
    pół szklanki suszonej śliwki
    pół szklanki posiekanych migdałów
    1/3 szklanki moreli
    1/3 szklanki rodzynek
    1/3 szklanka wiórków kokosowych
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Batony Dodatki Przekąski

Batoniki musli z śliwką i migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sok jabłkowy, cukier, miód, masło oraz skórki cytrynowe umieścić w małym garnku i gotować na bardzo małej mocy aż sok się zredukuje a całość zacznie bulgotać. Śliwki i morele posiekać w drobna kostkę. Bakalie dodać do gotującej się masy. Wyłączyć grzanie i dodać płatki owsiane. Dokładnie wymieszać. Keksówkę lub prostokątne naczynie żaroodporne wykładamy papierem do pieczenia, wykładamy masę i ugniatamy ją na płaską stroną łyżki. Studzimy a następnie wkładamy do lodówki najlepiej na kilka godzin.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować