BATONIKI MUSLI (BEZ PIECZENIA)

0 (0 ocen)

  • 3 godz.
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Smakują znakomicie i możemy się nimi delektować bez wyrzutów sumienia!

  • 3 godz.
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 szklanki wiórek kokosowych
    1/2 szklanki płatków owsianych
    1/2 szklanki płatków jaglanych
    1/2 szklanki amarantusa ekspandowanego (poppingu)
    1 łyżka lnu mielonego
    1 łyżka nasion chia
    garść suszonych owoców goji
    4 łyżki oleju kokosowego
    2 łyżki miodu

Batoniki musli (bez pieczenia) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Olej kokosowy roztapiany w rondelku i mieszamy z miodem.
  • 2. W misce mieszamy składniki suche: wiórki kokosowe, płatki owsiane, płatki jaglane, amarantus ekspandowany, nasiona chia, len mielony oraz suszone owoce goji. Następnie składniki mokre dodajemy do składników suchych i dokładnie mieszamy.
  • 3. Powstałą masę wykładamy do blachy wyłożonej papierem do pieczenia i mocno ubijamy. Wkładamy do lodówki na minimum 2-3 godz. Gdy masa stwardnieje kroimy ją radełkiem na batoniki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy