Batoniki musli

0 (0 ocen)

  • 45 min

Batoniki musli z płatków owsianych, bakalii, mleka zagęszczonego

  • 45 min

Składniki:

  • - 350g płatków owsianych
    - 1 puszka mleka zagęszczonego ( słodzonego )
    - bakalie ( żurawina, słonecznik, dynia, suszone morele )
    - opakowanie wiórek kokosowych ok 200-250g

Batoniki musli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie suche składniki mieszamy ze sobą, następnie wlewamy mleko.
    Wszystko dokładnie mieszamy, aż do otrzymania klejącej masy.
    Następnie na wyłożonej papierem do pieczenia blasze formujemy batoniki/ciasteczka.Pieczemy przez ok. 30 minut w temperaturze 150 stopni.
    Na koniec odstawiamy do przestygnięcia. Gotowe !

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy