Batoniki miodowo-kukurydziane

3 (1 ocen)

  • 15 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Taki batonik dodaje nam moc i energię do pracy i nauki na resztę dnia. A do tego jest ciekawym i zdrowym urozmaiceniem codziennego śniadaniowego menu. świetny jako drugie śniadanie do szkoły czy pracy.

  • 15 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ok 4 szkl płatków kukurydzianych
    1/2 szkl posiekanych orzechów włoskich
    125 g masła
    2/3 szkl miodu
    3 łyżki kakao
    3 łyżki wiórków kokosowych
    2 łyżki jagód goi
Wystaw ocenę:

3 (1 ocen)

Zobacz również:

Batony Śniadanie

Batoniki miodowo-kukurydziane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na suchej patelni lekko podprażyć orzechy i wiórki kokosowe.
    W garnku rozpuścić masło, miód i kakao. Do rozpuszczonych składników dodać orzechy, jagody goi i mieszając dosypać tyle płatków (ok 4 szkl) aby wszystkie składniki dokładnie się posklejały. Następnie wysypać je na średniej wielkości blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, wyrównać i dobrze uklepać. Schłodzić w lodówce przez ok 2-3 godziny i pokroić na batoniki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakalie Miód Płatki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować