Batoniki kokosowe z trzech składników

4.48 (146 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Proste wegańskie batoniki, doskonałe dla osób uczulonych na jajka, mleko i gluten. Z dodatkiem miodu.

Składniki:

  • 1 szklanka wiórków kokosowych (niesiarkowanych)
    1/4 szklanki płynnego miodu, syropu klonowego lub z agawy
    2 łyżki oleju kokosowego w temperaturze pokojowej
Wystaw ocenę:

4.48 (146 ocen)

Zobacz również:

Desery

Batoniki kokosowe z trzech składników - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki umieścić w blenderze. Miksować kilka minut aż składniki dobrze się połączą. Masę wyłożyć do małego naczynia o wymiarach ok. 10x15 cm (ja użyłam plastikowego pojemniczka). Dobrze jest wyłożyć naczynie folią spożywczą łatwiej nam będzie wtedy wyciągnąć batony. Masę równo rozłożyć i wyrównać wierzch. Wstawić do lodówki na 15 minut. Wyjąć, podzielić równo na cztery batony. Wstawić znów do lodówki. Można je oblać dobrej jakości czekoladą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować