Batoniki kokosowe w czekoladzie (bez cukru, laktozy, kazeiny, glutenu)

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Batoniki kokosowe dla wszystkich. Dla wegan, wegetarian, osób z nietolerancją glutenu, laktozy czy kazeiny. Także bez dodatku cukru.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g wiórków kokosowych
    6 łyżek oleju kokosowego
    4 łyżki musu kokosowego
    4 łyżki mleczka kokosowego
    kilka kropel aromatu waniliowego bądź 2 łyżeczki wanilii
    słodzik do smaku np. 2 łyżeczki stewii z erytrytolem
    2 tabliczki gorzkiej czekolady bez cukru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Bezy Batony Grill

Batoniki kokosowe w czekoladzie (bez cukru, laktozy, kazeiny, glutenu) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Batoniki kokosowe bez cukru 1. 1) wszystko oprócz czekolady wymieszać ze sobą,
    2) wstawić na kilkanaście minut do lodówki,
    3) po schłodzeniu uformować batoniki,
    4) czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej,
    5) batoniki obtoczyć w czekoladzie,
    6) wstawić do zamrażarki i poczekać aż czekolada stężeje.

Porady

Po dłuższym trzymaniu w lodówce mogą zrobić się dość twarde, więc należy wyciągnąć trochę wcześniej niż planujemy je skonsumować.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować