Batoniki bakaliowe z jagodami goji

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób

Zdrowa i szybka w przygotowaniu przekąska dla każdego!

  • 60 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • -130 g daktyli
    -spora garść orzechów laskowych
    -spora garść orzechów nerkowca
    -50 ml oleju kokosowego rozpuszczonego i ostudzonego
    -4 łyżki wody
    -60 g płatków owsianych
    -20 g kakao
    -garść jagód goji

Batoniki bakaliowe z jagodami goji - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. -daktyle zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na około 30 minut, aż będą miękkie
    -daktyle odsączamy z wody , łączymy z wodą oraz tłuszczem oraz nerkowcami i dokładnie blendujemy
    -dodajemy orzechy laskowe oraz płatki owsiane i blendujemy ruchem pulsacyjnym, nie dopuszczając do całkowitego zblendowania pozostałych składników
    -dodajemy jagody goji i całość zagniatamy
    -na blat nakładamy papier do pieczenia, na to ciasto i znowu papier- całość rozwałkowujemy i wkładamy do zamrażalnika na około 20 minut
    -kroimy na kształt batonów

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy