Batonik a’la crounchy

0 (0 ocen)

  • 50 min

Batoniki a’la crounchy to słodki przysmak pełen w wartościowe rzeczy. Batoniki mają w sobie cała masę zdrowotnych upiękniaczy – są zdrowe, słodkie i mało skomplikowane w przygotowaniu. Dla pracującego studenta to idealny sposób na szybkie i wartościowe śniadanie.

  • 50 min

Składniki:

  • 2 szklanki płatków owsianych bezglutenowych
    1 szklanka amarantusa ekspandowanego
    1 szklanka słonecznika łuskanego
    4 łyżki siemienia lnianego
    4 łyżki kako
    4 łyżki miodu
    4 łyżki cukru brązowego
    2 łyżki oliwy
    3 starte jabłka (ze skórką)

Batonik a’la crounchy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki wsypujemy do miski, dokładnie mieszamy.
  • 2. Przelewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
  • 3. Pieczemy 45 minut w temperaturze 180 stopni.

Porady

Przepis na blachę o wymiarach 20x20cm. Składniki można dowolnie modyfikować, dodać rodzinki orzechy czy pestki dyni, a zamiast startych jabłek można dodać ulubionego dżemu :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy