Bataty z rukolą i serkiem feta

3.67 (3 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Szybkie, zdrowe, niskokaloryczne danie.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 bataty
    Sól
    Pieprz
    Rukola
    Serek feta
    Oliwa
Wystaw ocenę:

3.67 (3 ocen)

Zobacz również:

Faszerowane warzywa

Bataty z rukolą i serkiem feta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Bataty umyć, przekroić na pół. Ułożyć na natłuszczonej blasze (skórką do spodu). Posypać solą (najlepiej mieloną w ręcznym młynku) i skropić oliwą. Piec ok. 30-40 minut w temp. 200 st. C.
    2. Upieczone środki batatów delikatnie wydrążyć, wymieszać z pokruszonym serkiem feta, posiekaną rukolą. Doprawić pieprzem (nie solić => feta jest słona!). Zapiekać ok. 10 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować