Bataty z miodem i cynamonem

4.5 (199 ocen)

  • 40 min

Bataty, mimo że ogólnie dostępne, są bardzo rzadko wykorzystywane w polskiej kuchni. A przecież poprzez ich właściwości łączenia się ze smakiem słodkim i słonym można wyczarować z nich kulinarne cuda.. Miękkie, cynamonowe bataty są bardzo sycące.

  • 40 min

Składniki:

  • • 1 duży batat
    • 3 łyżki oliwy
    • 3 łyżki miodu
    • 1 płaska łyżeczka cynamonu
    • 2 łyżki posiekanych migdałów
    • 1/2 łyżeczki czarnego sezamu
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Desery

Bataty z miodem i cynamonem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. • Batata obrać ze skórki, pokroić w kostkę.
    • W misce wymieszać oliwę, miód i cynamon. Wrzucić bataty i dokładnie przemieszać.
    • Bataty przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
    • Piec 20 minut w temp. 180 st.C. Następnie posypać migdałami i piec jeszcze 5 minut.
    • Bataty przełożyć do miseczki i posypać czarnym sezamem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować