Bataty z czosnkiem i ziołami

4.5 (148 ocen)

uwielbiane przez mojego męża

Składniki:

  • 1 kilogram batatów
    1/4 szklanki oleju
    2 ząbki czosnku
    1 płaska łyżeczka słodkiej papryki
    szczypta chili
    1 łyżeczka soli
    1 łyżeczka tymianku
Wystaw ocenę:

4.5 (148 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Bataty z czosnkiem i ziołami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bataty opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym. Pokroić w mniejsze kawałki. Blaszkę do pieczenia wyłożyć pergaminem. Ułożyć na nim kawałki batatów. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Dodać do niego olej, paprykę, chili, sól i tymianek. Wszystko razem dokładnie wymieszać. Przygotowaną mieszanką posmarować ułożone na blaszce bataty. Piec 30 - 40 minut w 180 st C. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu z sosem czosnkowym, ketchupem lub jako dodatek do mięsa.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bataty (słodkie ziemniaki) Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować