Bataty po meksykańsku

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 3 osób

Bataty po meksykańsku

  • 45 min
  • Dla 3 osób

Składniki:

  • Składniki :
    5 -6 szt niedużych batatów,
    olej do smażenia,
    1 cebula,
    2 ząbki czosnku,
    1/2 puszki kukurydzy,
    1/2 puszki fasoli,
    1 mała papryczka chilli,
    pieprz,
    50g-80g startej mozzarelli,
    1 dojrzałe awokado.

Bataty po meksykańsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Bataty po meksykańsku 1. Bataty owiń w folię i włóż do nagrzanego piekarnika do temperatury 190 stopni i piecz rzez 30 minut ( bataty powinny być miękkie)

    Bataty przekrój na pół. Łyżką wydrąż środek pozostawiając brzegi.

    Na patelni rozgrzej niewielką ilość oleju. Podsmaż pokrojoną cebulę i drobno posiekany czosnek i papryczkę chilli. Dodaj odsączoną kukurydzę i fasolę. Do podsmażonych warzyw dodaj wcześniej wydrążone słodkie ziemniaki. Dokładnie połącz całość. Wsyp pieprz. Do łódeczek wcześniej przygotowanych włóż farsz. Całość posyp mozzarellą. Bataty ponownie włóż do piekarnika i piecz przez 10 minut.

    Przygotowane bataty podawaj z plasterkami awokado.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Komentarze

Podobne przepisy