1.Przygotowanie ziemniaków: Ziemniaki obrać, opłukać, pokroić w półksiężyce, przyprawić przyprawą włoską, dodać oliwę, dokładnie wymieszać. Następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego, lub na blachę do pieczenia wyłożona papierem do pieczenia. Zapiekać w temperaturze 180stopni przez około 50minut.
2.Przygotowanie karkówki: Karkówkę dokładnie umyć, osuszyć, pokroić w plastry grubości 2 cm, delikatnie rozbić, przyprawić przyprawą do grilla. Mięso odstawić na 1 godzinę, aby "przeszło przyprawą". Następnie ułożyć na siatce przeznaczonej do piekarników, wstawić do nagrzanego do temperatury 180stopni piekarnika i piec przez 30 minut (najlepiej z termoobiegiem).
3.Przygotowanie sałatki: Pomidory i ogórki pokroić w kostkę, kabanosy drobiowe w plasterki, sałatę lodową posiekać, czosnek zetrzeć na tarce. Składniki przełożyć do miski, dodać pozostałe składniki. Wszystko dokładnie wymieszać.
Komentarze