Barszczyk z uszkami

4.5 (171 ocen)

  • 60 min

Szybki i sycący barszcz z uszkami. Nie tylko na Wigilijny stół.

  • 60 min

Składniki:

  • 3 buraki
    ok. 2l wody
    2 liście laurowe
    2 ziela angielskie
    1/2 cebuli
    olej do smażenia
    1 łyżeczka octu
    sól
    pieprz
    1 łyżeczka cukru
    kucharek
    2 łyżki słodkiej śmietany
    1 ząbek czosnku
    gotowe uszka
Wystaw ocenę:

4.5 (171 ocen)

Zobacz również:

Zupy Barszcz Barszcz czerwony

Barszczyk z uszkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraki umyć,obrać i pokroić w kostkę. Wrzucić do garnka i zalać wodą. Następnie dodać ziele angielskie, liść laurowy i kuchare, gotujemy do miękkości buraków. Gdy buraki będą miękkie, odcedzamy je i barszcz zaprawiamy śmietaną, dodajemy cukier, ocet, czosnek i resztę przypraw, chwilę gotujemy.
  • 2. Cebulę kroimy w piórka, smażymy na oleju i lekko okraszamy barszczyk.
  • 3. Barszczyk łączymy z uszkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować