Barszczyk czerwony na wędzonce

4.5 (182 ocen)

pyszna zupka

Składniki:

  • Składniki :

    1 kg buraków,
    włoszczyzna,
    bulion,
    sól,
    pieprz,
    200g wędzonego boczku,
    jogurt naturalny,
    koperek.

Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Barszczyk czerwony na wędzonce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie :

    W garnku rozgrzej olej. Dodaj pokrojony boczek oraz cebulę. Podsmaż chwilę. Dodaj pokrojone warzywa-buraki, pietruszka i marchew. Wymieszaj i smaż parę minut. Wlej bulion i duś na wolnym ogniu 25minut. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Zupę rozlej do miseczek i połóż łyżkę jogurtu naturalnego. Posyp koprem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować