Barszcz z warzywami

5 (186 ocen)

Pyszny , odżywczy i lekkostrawny dostarczający kwasu foliowego, sporo witamin i przede wszystkim dużo błonnika.

Składniki:

  • • 1 kg buraków,
    • 1 marchew,
    • 1 cebula,
    • Kawałek pora,
    • Kawałek selera,
    • Kawałek pietruszki,
    • ½ jabłka,
    • Ok. 1,5 lita wody,
    • 2-3 łyżki soku z cytryny,
    • sól, cukier, pieprz, 1 listek laurowy,1 ziele angielskie
    • koperek świeży lub suszony,
    • jajka ugotowane na twardo,
    • Łyżka masła,
Wystaw ocenę:

5 (186 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Barszcz z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraka, marchew, selera, pietruszkę , jabłko ścieramy na tarce o grubych oczkach lub kroimy w drobną kostkę . Cebulę i pora drobno kroimy. Na rozgrzanym na patelnie maśle podsmażamy cebulę, pora, marchewkę, selera, pietruszkę . W garnku zagotowujemy wodę, przekładamy podsmażone warzywa, buraka, jabłko, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i gotujemy na małym ogniu około 40-50 min, doprawiamy do smaku solą, cukrem, pieprzem, sokiem z cytryny. Podajemy z jajkiem.
    Możemy również dodać podsmażone pieczarki.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować