PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Barszcz z królika!https://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0003/06/b158fb9eb74cf62463375b83454b4c7704851a7b.jpeg25601920http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/barszcz-z-krolika-1
dwa udka królika
500 ml. barszczu w butelce
cebula
sól
pieprz
listek laurowy
majeranek
ziele angielskie
ząbek czosnku
jajko
Sposób przygotowania przepisu:
Barszcz z królika!
1.
Udka królika umyć i wymoczyć przez ok 3h. Mięso wkładamy do garnka i zalewamy 2l wody.
2.
Gotujemy ok. 40 min na wolnym ogniu od zagotowania, aż mięso będzie miękkie. W trakcie gotowania (po 20 min) dodajemy cebulę, podpalony listek laurowy, czosnek i ziele angielskie. Pod koniec wlewamy barszcz z butelki. Proszę nie wlewać całego barszczu od razu, ponieważ każdy z nas lubi inny stopień kwaśności zupy (ja wlewam połowę buteleczki i próbuje ). Zagotować.
3.
Doprawiamy pieprzem i solą. Gdy wyłączymy barszcz posypujemy do obficie majerankiem. Pozostawić no ok 1h.
Ugotować jajko na twardo i podawać wraz z barszczykiem.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze