Barszcz z królika!

  • wyświetlono: 16448 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Wspaniała pożywna i pyszna zupa

  • 100min

Składniki

dwa udka królika
500 ml. barszczu w butelce
cebula
sól
pieprz
listek laurowy
majeranek
ziele angielskie
ząbek czosnku
jajko

Sposób przygotowania przepisu:

Barszcz z królika!

  • 1. Udka królika umyć i wymoczyć przez ok 3h. Mięso wkładamy do garnka i zalewamy 2l wody.
  • 2. Gotujemy ok. 40 min na wolnym ogniu od zagotowania, aż mięso będzie miękkie. W trakcie gotowania (po 20 min) dodajemy cebulę, podpalony listek laurowy, czosnek i ziele angielskie. Pod koniec wlewamy barszcz z butelki. Proszę nie wlewać całego barszczu od razu, ponieważ każdy z nas lubi inny stopień kwaśności zupy (ja wlewam połowę buteleczki i próbuje ). Zagotować.
  • 3. Doprawiamy pieprzem i solą. Gdy wyłączymy barszcz posypujemy do obficie majerankiem. Pozostawić no ok 1h.
    Ugotować jajko na twardo i podawać wraz z barszczykiem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

szkola_babci

Komentarze

Podobne przepisy

bzrszcz ukraiński

Dodane przez: duszek

BARSZCZ UKRAIŃSKI Z KISZONYCH BURAKÓW

Pochodzi z Ukrainy i stanowi jedno...

Wigilijny barszcz czerwony z uszkami

Dodane przez: Martyna1991

Barszcz czerwony z uszkami

Barszcz czerwony gości obowiązkowo...

Barszcz czerwony z makaronem

Dodane przez: edytaha

Barszcz czerwony z makaronem

Ugotowany na wywarze z indyczych...

Barszcz Czerwony Z Ziemniaczkami

Dodane przez: gotowanietoproste

Barszcz Czerwony Z Ziemniaczkami

Barszcz czerwony, gości u mnie...

Rosół z królika

Dodane przez: Ania321

Rosół z królika

Pyszny, delikatny i zdrowy rosół...

barszcz biały na maślance

Dodane przez: Konto nieaktywne

biały barszcz z maślanki

100 % naturalny barszcz biały potrzebna...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE