Barszcz ukraiński z pieczonych buraków w wariacji z makaronem

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Do klasycznej receptury barszczu dodałam makaron. Okazało się, że taka wariacja bardzo spodobała się moim domownikom.

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • - 3-4 duże buraki
    - biała fasola z puszki
    - 1 cebula
    - 2 podudzia z kurczaka
    - marchew
    - ziele angielskie 2 szt.
    - liść laurowy
    - łyżka masła
    - pół szklanki pomidorowej passaty
    - sól morska
    - 2 ząbki czosnku
    - 4 łyżki jogurtu greckiego
    - makaron Lubella krajanka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Barszcz ukraiński z pieczonych buraków w wariacji z makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Zagotować podudzia z warzywami w 1,5 l. wody, gdy doprowadzimy do wrzenia, gotujemy ok. 1 godzinę.
    2. W tym samym czasie buraki myjemy i zapiekamy ok. godziny w temp. 180 stopni.\
    3. Po wystudzeniu buraków, w rękawiczkach obieramy je i ścieramy na większych oczkach.
    4. Cebulę dusimy na łyżce masła.
    5. Gotowy rosół przecedzamy, marchew kroimy na drobne plastry.
    6. Mięso oddzielamy od kości i dodajemy do wywaru.
    7. Do rosołu dodajemy puszkę fasoli, cebulę, starte buraki i pół szklanki passaty pomidorowej.
    8. Całość zagotowujemy i pozostawiamy na wolnym ogniu przez 15 minut.
    9. Gotujemy makaron Lubella krajanka według przepisu na opakowaniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować