BARSZCZ UKRAIŃSKI Z FASOLKĄ SZPARAGOWĄ

4.5 (142 ocen)

Opublikowany w Magazynie

pyszna i sycąca zupa

Składniki:

  • 3 buraki,
    1 pomidor,
    3 ziemniaki,
    garść zielonej fasolki szparagowej,
    kawałek cebuli
    pół pora
    2 skrzydełka z kurczaka
    2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    sól, pieprz
    1 łyżka śmietany 12 %
    sól, pieprz, cukier
    2 ziela angielskie
    2 liście laurowe
Wystaw ocenę:

4.5 (142 ocen)

Barszcz ukraiński z fasolką szparagową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraczki, pomidora i ziemniaki kroimy w drobną kostkę.Fasolkę kroimy na mniejsze kawałki. Pora kroimy w półplasterki, cebulę w kosteczkę. Skrzydełka zalewamy ok 1 l wody, dodajemy warzywa oraz zioła. Gotujemy do miękkości, mięso obieramy z kości, wrzucamy z powrotem do zupy, zaprawiamy śmietaną, przyprawiamy do smaku. Posypujemy natką pietruszki.

Porady

Najlepiej smakuje na 2 dzień.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Notka redakcyjna

PP_11-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować