Barszcz ukraiński w naszej, nietypowej wersji

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Lubimy łączyć kuchnie świata, jednak bardziej zależy nam na nie marnowaniu jedzenia. To podstawa racjonalnego gotowania.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 g mielonej cielęciny
    4 marchewki
    2 pietruszki
    1 seler korzeniowy
    500 g ziemniaków
    2 kapusty pak choi
    1 puszka żółtych pomidorów
    4 liście laurowe
    4 ziarna ziela angielskiego
    50 ml koncentratu barszczu
    1 łyżeczka mielonej gałki muszkatołowej
    150 g fasolki sojowej wraz z zalewą
    1 łyżka ketchupu
    sól, pieprz

Barszcz ukraiński w naszej, nietypowej wersji - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Barszcz ukraiński w naszej, nietypowej wersji 1. Mięso smażymy w „suchym” garnku, szpatułką rozdrabniając je.
    Włoszczyznę obieramy, dodajemy do mięsa razem z liśćmi i zielem angielskim.
    Zalewamy zimną wodą (1,5 litra). Gotujemy 20 min. Warzywa wyciągamy, marchew kroimy na plastry, seler w kostkę.
    Ziemniaki obieramy, kroimy w dużą kostkę, dodajemy do zupy, gotujemy 15 min., po czym wrzucamy marchew i seler, pokrojone pomidory wraz z zalewą, koncentrat barszczu, gałkę muszkatołową, fasolę z zalewą, posiekaną kapustę. Całość gotujemy kolejny kwadrans, do smaku doprawiając ketchupem, solą oraz pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy