Barszcz Ukraiński

  • wyświetlono: 912 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Mieszanki barszczu ukraińskiego mogą być różne, ja kubie z bobem

luna19
  • 80min

Składniki

kawałek kurczaka
kość wołowa
300 g buraczków
2 marchewki
1 pietruszka
1 cebula
300 g bobu
3-4 ziemniaki
kawałek pora ok 10 cm
ziele angielskie
listek laurowy
4 łyżki octu jabłkowego
1 łyżka cukru
sól
pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Barszcz Ukraiński

  • 1. Kość wołową i kurczaka umyć, Wodę (ok 2 litry) zagotować, włożyć kurczaka i kość, odszumować, pogotować ok pół godziny. Buraczki pokroić w drobne plasterki, machewkę i pietruszkę w talarki dodać do wywaru, wrzucić ziele angielskie i listek laurowy i drobno pokrojoną cebulę , dodać łyżkę octu. Gotować aż buraki będą miękkie ok 1 godzinę. Następnie dodać ziemniaki, bób i pora. Mięso i kości wyjąć, oddzielić od kości i dodać do barszczu. Na koniec doprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem i octem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniazdrowie_na_talerzuszkola_babci

Komentarze

Podobne przepisy

Barszcz ukraiński

Dodane przez: Wędrówki po kuchni

Barszcz ukraiński

Dziś wędrujemy do naszych sąsiadów...

Barszcz ukraiński

Dodane przez: Reniutka

Barszcz ukraiński

Barszcz ukraiński to słodko-kwaśna...

bzrszcz ukraiński

Dodane przez: duszek

BARSZCZ UKRAIŃSKI Z KISZONYCH BURAKÓW

Pochodzi z Ukrainy i stanowi jedno...

Barszcz

Dodane przez: JulkaTomeczek

Barszcz ukraiński

Pyszna i pożywna zupa dla całej...

Barszcz ukraiński

Dodane przez: joanna30

Barszcz ukraiński

Dzięki fasolce w puszce zaoszczędziłam...

Barszcz ukraiński

Dodane przez: bietka

Barszcz ukraiński

Niezapomniany smak jeszcze z dzieciństwa

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE